Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Επιστροφή στο σχολείο


Αγαπητοί γονείς σας γνωρίζουμε ότι: 

 Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου όλες οι τάξεις του σχολείου μας θα λειτουργήσουν δια ζώσης, στον φυσικό χώρο τους, με βάση το Ωρολόγιο πρόγραμμα που υπήρχε πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, με μικρές τροποποιήσεις λόγω αδειών εκπαιδευτικών. 

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται εκ περιτροπής, όπως ορίζεται από την οδηγία του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, κάθε τμήμα  χωρίστηκε σε δύο υπο-τμήματα που θα προσέρχονται στο σχολείο Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και Τρίτη – Πέμπτη εναλλάξ, ώστε να τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας. 

 Οι σχολικές αίθουσες έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών στο πλαίσιο του εφικτού, δηλαδή ένας μαθητής ανά θρανίο σε απόσταση  1,5 μέτρου. Το ίδιο ισχύει και για τις εξέδρες, τα παγκάκια και τους χώρους αναμονής των λεωφορείων με κόκκινη διαγράμμιση.

 Οι μαθητές προσέχονται στο σχολείο αυστηρά κατά το διάστημα 8:00-8:15 καθώς η καθυστέρησή τους δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργίας. 

Μετά τις 8:20 θα κλειδώνει η εξωτερική πόρτα και θα μπορούν να εισέλθουν πάλι μόνο κατά το πρώτο διάλειμμα. 

Δε θα γίνεται πρωινή προσευχή στο προαύλιο αλλά οι μαθητές θα μεταβαίνουν στην αίθουσα διδασκαλίας, τηρώντας  αυστηρά τις αποστάσεις, όπου θα τους αναμένει ο διδάσκων της πρώτης ώρας. Οι μαθητές θα κάθονται ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΘΡΑΝΙΟ και θα χρησιμοποιούν την ΙΔΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ  σε όλο το διάστημα λειτουργίας του σχολείου έως 26-6-20.

 Όσοι εμφανίζουν πυρετό θα επιστρέφουν σπίτι. 
Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές που θα ανιχνεύονται με πυρετό, βήχα, συνάχι ή οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα, θα παραμένουν με μάσκα στην αίθουσα σίτισης ως την αποχώρησή τους. 

 Σε περίπτωση που κάποιο άτομο του οικογενειακού σας περιβάλλοντος νοσεί, είναι επιβεβλημένο να ενημερωθεί το σχολείο και να παραμείνει το παιδί σας στο σπίτι προληπτικά. 

Η είσοδος στο σχολείο γονέων/κηδεμόνων ή άλλων προσώπων εκτός των διδασκόντων και των μαθητών δεν επιτρέπεται, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Στην περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο, θα πρέπει να τηρούνται απόλυτα τα μέτρα ασφαλείας. 

 Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν αυστηρά, μόνο τα δικά τους προσωπικά αντικείμενα(μολύβια, γόμες, βιβλία, τετράδια, μπουκάλι νερού, τάπερ φαγητού κ. τ.λ.). 

Απαγορεύεται επίσης να πίνουν απευθείας νερό από τη βρύση με το στόμα. 
Αποφεύγουν τέλος την επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης. 

Οι μαθητές θα πρέπει να κρατούν τις αποστάσεις, ενώ οι εκπαιδευτικοί επιτηρούν και τις υποδεικνύουν. 
 Επίσης μεριμνούν ώστε να αποφεύγεται η επαφή παιδιών διαφορετικών τάξεων κατά την ώρα του διαλείμματος. 

  Οι μαθητές δε θα ανεβαίνουν στο γραφείο εκπαιδευτικών και του διευθυντή για κανένα λόγο. Για οποιοδήποτε θέμα θα απευθύνονται στους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς.

Κατά την διάρκεια του μαθήματος οι μαθητές/τριες δεν επιτρέπεται να μοιράζονται ή να δίνουν στους άλλους μπογιές , μολύβια, γόμες, μπλοκ , βιβλία κτλ . Τα τετράδια ορθογραφίας , αντιγραφής , φυλλάδια και βιβλία εργασιών ΔΕΝ θα τα πηγαίνουν στην έδρα για να τα διορθώσει ο εκπαιδευτικός .Θα γίνεται αυτοδιόρθωση από τον πίνακα.

Δεν επιτρέπεται επίσης τα παιδιά να σηκώνονται στον  πίνακα για να γράψουν και γενικά δεν θα επιτρέπεται να σηκώνονται από την καρέκλα τους χωρίς σοβαρό λόγο.

Στις τουαλέτες θα πηγαίνουν με σειρά . Δύο άτομα το πολύ σε κάθε χώρο ( αγοριών- κοριτσιών). Σε κάθε τουαλέτα υπάρχει υγρό σαπούνι , χειροπετσέτες και αντισηπτικό υγρό.

Σας παρακαλούμε να συμβουλεύετε συνεχώς τα παιδιά σας να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής και προστασίας, με έμφαση στο πολύ καλό πλύσιμο των χεριών ή της απολύμανσης των χεριών τους με τη χρήση του αντισηπτικού διαλύματος,  να κρατάνε τις αποστάσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των εκπαιδευτικών τόσο μέσα στην τάξη όσο και στα διαλείμματα .

Η χρήση μάσκας ή γαντιών από μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι προαιρετική. 

Οι μαθητές πριν από κάθε είσοδο ή έξοδο από την τάξη και πριν τη λήψη τροφής χρησιμοποιούν αντισηπτικό. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι σχολικές αίθουσες θα αερίζονται φυσικά. 

 Μέσα στις αίθουσες, τα θρανία έχουν πλέον κοινό προσανατολισμό, ώστε να αποφεύγεται η έκθεση των παιδιών σε σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα, κατά το δυνατόν.

 Στη διάρκεια των διαλειμμάτων κάθε τμήμα θα βρίσκεται σε χώρο αυστηρά προκαθορισμένο και οι μαθητές θα σέβονται τις αποστάσεις ασφαλείας οι οποίες είναι χαραγμένες με κόκκινη σήμανση. 

Επιβάλλεται οι μαθητές να τηρούν αποστάσεις στη σειρά αναμονής, τόσο στην τουαλέτα όσο και κατά την είσοδο- έξοδο από την αίθουσα διδασκαλίας.

 Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και της Γυμναστικής αποφεύγεται η επαφή και απαγορεύονται τα παιχνίδια με μπάλες και τα ομαδικά παιχνίδια.

Δε θα λειτουργήσουν τα εργαστήρια ΤΠΕ, Εικαστικών και η αίθουσα θεατρικής αγωγής.

 Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων δε θα γίνεται σύγχρονη αναμετάδοση του μαθήματος. 

Οι μαθητές που δεν παρίστανται θα ενημερώνονται από τους διδάσκοντες με τον τρόπο που ίσχυε προ κορωνοϊού. 

Όσοι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να φεύγουν μόνα τους, αν δεν το έχουν δηλώσει ως τώρα, παρακαλούνται να στείλουν υπεύθυνη δήλωση στο mail του σχολείου για τον σκοπό αυτό.  

Το ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει όπως και το πρόγραμμα «τσάντα στο σχολείο».
Τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων θα γίνονται κανονικά. Από την Τρίτη 2-6-2020  θα λειτουργήσει και το δρομολόγιο 341, για όσους μαθητές έχουν ήδη προσκομίσει αίτηση-δήλωση.


Οι καθαρίστρια  θα φροντίζει κατά τις ώρες εργασίας τους, για την επάρκεια αναλώσιμων υλικών που αφορούν την καθαριότητα και απολύμανση, όπως χαρτί υγείας, χειροπετσέτες, σαπούνι, αντισηπτικό κ.τ.λ. 

Οι τουαλέτες θα καθαρίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη διάρκεια της ημέρας και θα υπάρχει υγρό σαπούνι  χειροπετσέτες μιας χρήσης και αντισηπτικό.

 Σε κάθε αίθουσα υπάρχει αντισηπτικό υγρό όπως και στους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου.

 Μετά το πέρας των μαθημάτων όλοι οι χώροι του σχολείου θα καθαρίζονται με ειδικά απολυμαντικά υγρά. Τα θρανία, τα καθίσματα, τα πόμολα και οι διακόπτες θα πλένονται με διάλυμα χλωρίνης.

 Σε περίπτωση αλλαγής ή τροποποίησης των ανωτέρω – βάσει εγκυκλίου του Υπουργείου – θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

 Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και θα χαρούμε ιδιαίτερα να συναντήσουμε τους μαθητές μας. 

Η Διεύθυνση και το Διδακτικό Προσωπικό του Σχολείου

7ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας

Το υλικό και οι πληροφορίες που αναρτώνται στην παρούσα ιστοσελίδα αποσκοπούν στην ενημέρωση και επικοινωνία της σχολικής κοινότητας.