Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! 

Οδηγίες για την εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για παροχή λογαριασμών σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα: 

Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση 

https://register.sch.gr/students/


 Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: 
(α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και 
(β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email). 

Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του. 
Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής. 

 Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει: 

 Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει πρόσφατα από το σχολείο. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική


Για να προχωρήσετε χρειάζεστε τον Αριθμό Μητρώου του παιδιού σας. Αυτός βρίσκεται στον έλεγχο προόδου του παιδιού σας του Α΄τριμήνου του σχολικού έτους 2019-2020.
Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/μαθητριών της Α και Β΄ τάξεων , θα λάβουν ειδοποίηση με τον Α.Μ του παιδιού τους ηλεκτρονικά  από αύριο Τρίτη  24/3 σταδιακά.
Εναλλακτικά αύριο Τρίτη 24/3 μπορείτε να λαμβάνετε τον Α.Μ τηλεφωνικά καλώντας στο 2294022023.

Όσοι/όσες δεν καλύπτεστε από τα παραπάνω, παρακαλώ, να ζητάτε τον ΑΜ του παιδιού σας επικοινωνώντας με τη Διεύθυνση στo :   mail@7dim-artem.att.sch.gr

Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του. 

 Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός. 

Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ. 

Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί. 

 Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 7) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας. 


Εναλλακτικά, μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής. Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας. 

Προσοχή για οποιαδήποτε απορία στέλνετε email στο :
mail@7dim-artem.att.sch.gr


 Οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας ΕΔΩ


Υπομονή, κουράγιο, δύναμη σε όλες κι όλους μας!
Την αμέριστη αγάπη μας στα παιδιά σας (και  δικά μας)!
                                                                  Από τη Διεύθυνση

7ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας

Το υλικό και οι πληροφορίες που αναρτώνται στην παρούσα ιστοσελίδα αποσκοπούν στην ενημέρωση και επικοινωνία της σχολικής κοινότητας.